NA KOJI NAČIN KOMPANIJA HILTI MOŽE DA VAM POMOGNE DA SMANJITE RIZIK OD KOROZIJE U ZGRADAMA

Projektovanje otpornosti na koroziju za sisteme nosača i pričvrščivača

Natural gas processing plant

Važnost korozije može da učini strukture nebezbednim i nestabilnim. Takođe može da dovode do potrebe zamene komponenti ili celih instalacija. Sve to dovodi do stvaranja troškova, gubljenja vremena i rizika od stvarnih povreda. Šta možemo da uradimo?

KAKO ODABRATI ODGOVARAJUĆU ZAŠTITU OD KOROZIJE

Gde gradite? To je ključno pitanje za zaštitu od korozije. U kojoj sredini i klimi radite i u koji materijal vršite pričvršćavanje?

Korozija poprima različite oblike u različitim sredinama. Znači, u vašim zgradama treba da uzmete u obzir sledeće faktore koji mogu da povećaju rizik od korozije:

  • Vlažnost

Vlažnost je prisutna zbog svih atmosferskih reakcija.

  • Temperatura

Što je temperatura viša, povećava se rizik od korozije.

  • So

So može da bude prisutna u vazduhu u blizini obale ili tokom zime kad je prisutna u obliku soli za posipanje protiv poledice.

  • Industrijsko zagađivanje

Visoki nivoi sumpor dioksida ubrzavaju korozivne reakcije.

  • Galvanska (kontaktna) korozija

Uzrokovana je kontaktom dva različita materijala.

Neke sredine, kao što su zatvoreni bazeni, tuneli ili hemijska postrojenja treba da se posebno razmatraju; naši Hilti inženjeri vam uvek stoje na raspolaganju sa tehničkim savetima. 

PITAJTE INŽENJERA

Corrosion protection and environment

ŠTA JE ZAŠTITA OD KOROZIJE

Korozija je uzrokovana fizičko hemijskom reakcijom metala i okolne sredine. Korozija menja osobine metala, čineći ga puno slabijim.

Korozija takođe može da ošteti instalacije, kao i metalne komponente i njihovu zaštitu. Na taj način instalacija postaje nebezbedna i treba je zameniti.

Postoje dve vrste zaštite od korozije koje mogu da vam pomognu da produžite očekivani životni vek metalnih komponenti koje koristite na gradilištu. To su aktivna i pasivna zaštita od korozije.

Aktivna zaštita od korozije direktno utiče na korozivnu reakciju upotrebom otpornih materijala, galvanskim razdvajanjem ili katodnom zaštitom.

Pasivna zaštita od korozije zaustavlja ili usporava koroziju odvajanjem metala od korozivnog agensa. To se postiže primenom metalnih ili nemetalnih zaštitnih prevlaka.

ŠTA RADI KOMPANIJA HILTI VEZANO ZA ZAUSTAVLJANJE KOROZIJE

Naši lokalni Hilti inženjeri mogu da vas posete na gradilištu da bi se uverili iz prve ruke šta bi moglo da bude odgovarajuće rešenje za vašu zgradu. Takođe izrađujemo i projektujemo kompletan asortiman proizvoda za zaštitu od korozije. 

Hilti corrosion testing centers
1 / 7
Hilti centri za testiranje korozije

Naši proizvodi za zaštitu od korozije su vrlo otporni. Oni su rigorozno testirani, u potpuno istim uslovima kao na vašoj građevini. Naši proizvodi nisu testirani samo u laboratoriji, već ih ostavljamo mesecima napolju na hladnom, u tropskim područjima, slanim područjima, industrijskim postrojenjima i čak na moru. Tako znamo da funkcionišu. Pomerite slike da biste videli više slika spoljnog i unutrašnjeg testiranja kompanije Hilti.

Hilti corrosion testing center Sweden
2 / 7
Sweden

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Germany
3 / 7
Germany

cold climate, coastal region

Hilti corrosion testing center Austria
4 / 7
Austria

industrial site, steel works

Hilti corrosion testing center Mexico
5 / 7
Mexico

tropical climate, coastal region

Hilti corrosion testing center France
6 / 7
France

moderate climate, coastal region

Hilti corrosion testing center China
7 / 7
China

tropical climate, coastal region