KAKO ZAUSTAVITI ŠIRENJE VATRE PUTEM LINEARNIH I PERIMETARSKIH SPOJEVA

Protivpožarna rešenja za mobilne spojeve i vodootporne sisteme

Hilti firestop for perimeter joints

Protivpožarne perimetarske zidne barijere predstavljaju jedinstvene projektne izazove.

Kao i svi građevinski spojevi, spoj kontinuirane fasade se stalno pokreće i menja položaj u odnosu na strukturu građevine.

Takođe, spoj može da bude izložen vremenskim, spoljašnjim ili unutrašnjim elementima za vreme i nakon konstrukcije.

Iz tog razloga, kada definišete rešenje za protivpožarnu zaštitu za kontinuirane fasade, treba da uzmete u obzir pomicanje, propuštanje i procenu erozije vodom da bi se izbegle skupe adaptacije u budućnosti.

Kada štitite od vatre rub ploče duž perimetra zgrade, potrebno je takođe odabrati protivpožarni sistem koji će delovati zajedno sa spoljašnjim omotačem zgrade.

Taj sistem može da se sastoji od različitih komponenti kao što su kontinuirane fasade, prefabrikovane betonske ploče ili hladno oblikovani čelični okviri i obloge. 

HILTI REŠENJA ZA LINEARNE I PERIMETARSKE SPOJEVE

Hilti rešenja za linearne i perimetarske spojeve uključuju:

  • Hilti zaptivno sredstvo i Hilti sprej za spojeve - naši najšire korišćeni protivpožarni proizvodi za rešenja vezana za rub ploče;
  • Hilti zaptivače za gornje šine - omotavaju se oko šine između spojeva gipsanih ploča i ravnih betonskih ploča;
  • široki spektar protivpožarnih sistema za spoljašnju upotrebu.
  • Takođe smo prvi proizvođač koji nudi patentovani i testirani stakleni sistem od poda do plafona koji zadovoljava potrebe projekta.
  • Hilti protivpožarna rešenja su jednostavna za instalaciju i inspekciju.
  • Takođe su u skladu sa najstrožim međunarodnim standardima, kao što su ASTM i EN i usklađena su sa propisima koji odgovaraju zahtevima ETA i UL. 

ODGOVARAJUĆI HILTI PROTIPOŽARNI PROIZVODI ZA PRODORE ELEKTRIČNE OPREME

PITAJTE INŽENJERA

KAKO MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO U VEZI S VAŠIM PROJEKTOM I SPECIFIKACIJOM

Možemo da vam pomognemo s vašim projektom i specifikacijom na gradilištu, onlajn i putem telefona:

  • Alati za projektovanje - koristite našu bogatu BIM/CAD biblioteku i jednostavni Hiltijev softver Taster za protivpožarno projektovanje (Button for Firestop) koji će automatski identifikovati prodore za protipožarnu zaštitu i preporučiti protivpožarna rešenja.
  • Pomoć na gradilištu - Hiltijevi inženjeri mogu da rade s vama na gradilištu da bi vam pomogli sa specifikacijama i rešenjima.
  • Specifikacije za projekte - obratite nam se telefonom ili onlajn da bismo pronašli odgovarajući proizvod i dokumentaciju za vaš projekat.
  • Tehnički dokumenti - pristupite našoj onlajn tehničkoj biblioteci da biste pronašli dokumente za pred-planiranje, listove s podacima i dokumentaciju za odobrenje. Jednostavno isecite i nalepite crteže i tekst direktno na vaš projekat.