NAŠE PROIZVODNE LOKACIJE

Mesta gde pravimo naše Hilti alate, potrošni materijal i tehnologije

Schaan, Liechtenstein

Hilti plant Schaan Liechtenstein

Naš proizvodni pogon u Schaanu, specijalizovan je za proizvodnju metalnih ankera, direktnih pričvrsnih elemenata, kao što su ekseri i pričvršćivači i dijamantski segmenti za jezgrene burgije i listove za testere.

Fabrika je izgrađena 1941. godine i bila je prvi proizvodni pogon kompanije Hilti. Tokom godina, značajno se proširila i modernizovala.

Kad je fabrika tek otvorena, proizvodili su se direktni pričvrsni elementi, ali kasnije su proizvodnoj liniji dodani i drugi proizvodi.

Ona se nalazi u blizini Hiltijevog centra za istraživanje i razvoj, tako da se naša fabrika u Schaanu fokusira na razvoj i proizvodnju inovativnih proizvoda pre nego što su oni dostupni u proizvodnim pogonima širom sveta.

U fabrici u Schaanu radi 360 zaposlenih, uključujući i oko 80 šegrta.

Fabrika je jedan od najvećih centara za stručno osposobljavanje u regiji Rhine Valley. 2013. godine, fabrika je osvojila Swiss Lean Award, nagradu za postizanje vrhunskih rezultata u Lean menadžmentu.

THÜRINGEN, AUSTRIJA

Hilti plant Thüringen Austria

Naša fabrika u Thüringenu, Austrija, specijalizovana je za mašinsku tehnologiju, montažu komponenti i završnu montažu naših alata za bušenje i rušenje, alata za dijamantsko jezgreno bušenje i brušenje i alata za pričvršćivanje.

S posvećenim timovima koji se bave razvojem proizvodne tehnologije, mašinskim inženjerstvom i izgradnjom i prototipovima alata, proizvodni pogon br. 4 značajno doprinosi inovaciji i brzini uvođenja novih proizvoda.

Fabrika je osnovana 1970. godine i od tada se stalno proširivala.

Najnovija proširenja odnose se na 2009. godinu u kojoj je završena nova proizvodna hala i 2010. godine kada je proizvodni pogon za završnu montažu premešten u Thüringen iz naše fabrike u Maurenu, Liechtenstein.

U fabrici u Thüringenu radi 400 zaposlenih, uključujući 70 šegrta, što je čini jednim od najvećih centara za stručno osposobljavanje u regiji. U 2009. godini, izabrana je najboljim centrom za stručno osposobljavanje u Austriji.

KAUFERING, NEMAČKA

Hilti plant Kaufering Germany

Naša fabrika u Kauferingu, Nemačka (Hilti GmbH Industriegesellschaft für Befestigungstechnik) proizvodi motore, prvoklasne burgije, anker kanale, hemijske ankere i proizvode za protivpožarnu zaštitu.

Naša fabrika u Kauferingu razvija i primenjuje moderne proizvodne koncepte, tehnologije i procese, koji se potom dele s našim proizvodnim pogonima širom sveta. Zajedničkim radom s našim jedinicama za marketing i razvoj, u Kauferingu se takođe stvaraju inovativni proizvodi.

Fabrika uspešno radi prema principima Lean proizvodnje i nekoliko puta je osvojila Manufacturing Excellence Award (nagradu za proizvodnu izvrsnost).

U fabrici se primenjuje strukturisani sistem upravljanja energijom, s kriterijumima odgovorne upotrebe energije i resursa prema normi ISO 50001.

Proizvodni pogon se nalazi u blizini Minhena i počeo je s radom 1971. godine.

U njemu radi 500 zaposlenih uključujući oko 65 šegrta.

STRASS, NEMAČKA

Hilti plant Strass Germany

Fabrika u Strassu (Hilti Kunststofftechnik GmbH) je naša glavna fabrika za tehnologiju plastike.

Proizvodi pričvrsne elemente kao što su plastični ankeri i plastične komponente za naše Hilti proizvode.

Fabriku smo kupili od kompanije Fürstlich Hohenzollersche Hüttenverwaltung 1975. godine. Bila je proširena nekoliko puta, a poslednje proširenje radilo se u 2010. godini.

Fabrika je centar izvrsnosti i fokusirana je na proizvode i tehnologiju proizvodnje, kao i na probleme vezane za materijale.

U njoj radi 215 zaposlenih uključujući oko 15 šegrta.

KECSKEMÉT, MAĐARSKA

Hilti plant Kecskemét Hungary

U fabrici kompanije Hilti u Kecskemétu, Mađarska, proizvode se sekači, specijalne i duge burgije, burgije za stene, šuplje burgije, listovi za testeru za zidno sečenje  i krune za dijamantsko jezgreno bušenje.

Kompanija je osnovana 1989. godine i proizvodni kapacitet se stalno povećavao. Od 2004. godine, proizvodnim procesima dodane su aktivnosti provere uz povećanje portfolija. Od 2013. godine, fabrika je lansirala program NQA (standard za nuklearne komponente) za proizvodnju HDA proizvoda.

Prva proizvodna hala je završena 1994. godine sa značajnom ekspanzijom u 2010. 2012. godine, proizvodno područje se proširilo na otprilike 12.000 kvadratnih metara.

Fabrika u Kecskemétu je uspostavila usku saradnju s velikim brojem mađarskih univerziteta i tehničkih koledža.

Zapošljava oko 250 ljudi.

MATAMOROS, MEKSIKO

Hilti plant Matamoros Mexico

Naša fabrika u Metarmorosu, u Meksiku, proizvodi metalne pričvršćivače za izgradnju za naše tržišne organizacije u zapadnoj hemisferi.

To uključuje proizvodne tehnologije najnovijih dostignuća, uključujući oblikovanje metala, utiskivanje i mašinsku obradu, kao i galvansko cinkovanje i automatsku montažu.

Fabrika u Metamorosu je počela proizvodnju 2009. godine i najnovija je fabrika u našoj mreži. Značajno je povećala kapacitet nabavke za kupce u zapadnog hemisferi.

Zapošljava oko 170 ljudi.

ZHANJIANG, KINA

Hilti plant Zhanjiang China

Naša fabrika u Zhanjiangu, u Kini, je osnovana 1995. godine i tokom godina stalno se širila. Poslednje proširenje je izvršeno 2005. godine, kad je fabričko područje udvostručeno na 55.000 kvadratnih metara.

Fabrika je specijalizovana za proizvodnju i završnu obradu metalne dodatne opreme i hemijskih ankera.

To uključuje završnu obradu, cinkovanje i montažu metalnih ankera, kao i proizvodnju eksera i osnovnih epoksidnih smola.

Fabrika zapošljava oko 330 ljudi.

ŠANGAJ, KINA

Hilti plant Shanghai China

Naš proizvodni pogon u Šangaju je otvoren 2004. godine i specijalizovan je u proizvodnji električnih alata za lakše poslove, uključujući elektro-pneumatsku čekić bušilicu, kako bežičnu tako i na napajanje putem kabla, odvijače, kako bežične tako i na napajanje putem kabla, bežične testere i ugaone brusilice, i drugo.

Zapošljava oko 470 ljudi koji razvijaju, montiraju i testiraju alate pre slanja na lokacije širom sveta.

Fabrika je smeštena u industrijskom parku Xinzhuang i pokriva područje od 14.500 kvadrtnih metara.

EUROFOX, AUSTRIJA

Hilti plant Eurofox Lanzenkirchen Austria

Eurofox ima sedište u Lanzenkirchenu, u Austriji i osnovan je 1993.

Hilti Grupacija je kupila kompaniju jula 2011. godine i proširila je pogone 2015. godine. Danas, Eurofox proizvodi ne samo inovativnu liniju sistema potkonstrukcije za ventilisane fasade, već je i nadležni centar kompanije Hilti za prstene za cevi i teške modularne instalacione sisteme.

Eurofox fasade su korištene u mnogim vodećim građevinskim projektima kao što Gazprom Arena u St. Petersburgu, kompleks stambenih zgrada „The Corniche“ u Londonu, ili Triumph Tower u Moskvi, visok 264 m.

Sistemi ventilisanih fasada, koje proizvodi Eurofox, poznati su po svom visokom kvalitetu, dugom veku trajanja, velikom kapacitetu opterećenja i energetskoj efikasnosti. Integracija funkcije fleksibilnosti i fiksne tačke u nosaču Eurofox takođe smanjuje različitost komponenti i dizajnirana je tako da se olakša planiranje materijala i instalacija.

LOS ANĐELES, SAD

Hilti plant Los Angeles USA

Naša fabrika u Los Angelesu, Hilti US Manufacturing, Inc., proizvodi dijamantski alat za teške poslove.

Osnovana je 1983. godine i proizvodi jezgrena svrdla i listove pile za izvođače radova koji pružaju usluge korištenjem dijamantskih alata.

Kupili smo kompaniju 2009. godine i promenili smo joj ime od Diamond B na Hilti US Manufacturing, Inc.

Fabrika nam pomaže u jačanju našeg položaja kao svetskog opskrbljivača alatom i dodatnom opremom za profesionalne opskrbljivače usluga bušenja i rezanja betona.

Iskusno prodajno osoblje fabrike takođe nam je pomoglo da uđemo u sektor dijamantskih alata za teške poslove u Severnoj Americi.

Fabrika nudi proizvode izrađene prema potrebama kupca, prilagođene proizvode, kao i standardne proizvode. Specifikacija, proizvodnja i slanje ovih proizvoda obično se odvijaju u toku jednog dana.

HILTI MANUFACTURING INDIA PRIVATE LIMITED, INDIJA

Hilti plant Navsari India

Hilti Manufacturing India Private Limited proizvodi diskove za rezanje, široke listove, lončaste brusne ploče, jezgrene burgije za glavna globalna tržišta i za izvođače radova koji pružaju usluge korištenjem dijamantskih alata.

Kompanija je osnovana 1971. kao Bhukhanvala Diamond Systems Private Ltd. 2008. godine, Hilti Grupacija kupuje 80% deonica kompanije, a 2010. kupuje i preostale deonice koje je držala osnivačka porodica.

2010. godine je preimenovana u Hilti Manufacturing India Private Limited. Četiri pogona HMIPL se nalaze u Navsariju, Gujarat, zapošljavaju preko 500 članova tima. Unutar fabrike se nalaze prostorije za istraživanje i razvoj, kao i laboratorije u kojima rade timovi zaduženi za testiranje.

Kompanija HMIPL je certifikovana prema zahtevima standarda ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 i specijalizovana je za mešanje i kompakciju prahova, bez sinteriranja i za tehnologije laserskog i zavarivanja pražnjenjem kondenzatora. Ova jedinica je takođe jedini član Organizacije za sigurnost abraziva (Organisation for safety of Abrasives, oSa) iz Indije.