Održiviji zajedno

Održiviji zajedno

Radimo sa vama da poboljšamo građevinarstvo

Građevinska industrija igra ključnu ulogu u zadovoljavanju potreba rastućeg stanovništva, od izgradnje škola i bolnica do domova i puteva. Ova delatnost trenutno troši ogromnu količinu sirovina i prirodnih resursa i odgovorna je za skoro 40% ukupnih globalnih emisija CO2 koji se odnose na energiju.

Međutim, postoje pozitivni znaci da delatnost preduzima korake da postane održivija. U nedavnoj anketi, 47% ispitanika je reklo da je održivost sada glavna briga, a 58% projektnih i građevinskih firmi reklo je da su smanjile ukupnu potrošnju energije. U kompaniji Hilti preuzimamo odgovornost za aktivno upravljanje uticajem naših aktivnosti na životnu sredinu i primenu održivih poslovnih praksi. Tu smo da vam pomognemo da učinite isto.

Trenutni status građevinske industrije

40 %

emisije gasova sa efektom staklene bašte
Građevinska industrija je odgovorna za oko 25% globalnih emisija gasova sa efektom staklene bašte.

42 %

rast tržišta
Predviđa se da će se globalno tržište u građevinarstvu uvećati za 42% do 2030.

4.5 biliona USD

rast do 2030
Očekuje se da će se tržište u građevinarstvu uvećati za 4,5 biliona USD do 2030.

69 %

ukupnih emisija gasova
Rad i korišćenje postojećih zgrada učestvuju sa 69% ukupne emisije gasova u lancu vrednosti u građevinarstvu.

Radimo zajedno da zaustavimo klimatske promene

Radimo zajedno da zaustavimo klimatske promene

Pomažemo vam da smanjite uticaj na životnu sredinu dok razvijate svoje građevinske poslove

Ugljenični otisak građevinskih materijala kao što su beton i čelik odgovoran je za do 16% globalnih emisija CO2 koji se odnose na energiju. A od ukupnih globalnih emisija CO2 koje se odnose na energiju, 69% ukupnih emisija dolazi od rada i korišćenja postojećih zgrada. Ne možemo da ignorišemo te brojke. Održivost nije samo popularna reč – ona će biti ključna za budući uspeh preduzeća.

Želimo da obezbedimo dugoročan uspeh za sebe i za vas, naše klijente, tako što ćemo sarađivati na energetski efikasnim rešenjima koja će nam pomoći da održivo razvijamo naše poslovanje. Možemo vam pomoći da smanjite ugljenični otisak u fazi izgradnje i povećate energetsku efikasnost tokom operativne faze, tako osiguravajući zdravije i sigurnije okruženje za vaše zgrade. Naši proizvodi i rešenja vam mogu pomoći da optimizujete radne procese i projekte kako biste smanjili otpad i povećali energetsku efikasnost.

Održiv pristup

Cirkularna ekonomija

Our circularity approach focuses on the entire life cycle of our products from design to production to repair, generating maximum value from a minimum use of raw construction materials and resources – doing more with less. 

Istražite naš pristup cirkularnoj ekonomiji

Ekološke zgrade

Ekološke zgrade proizvode manje emisija ugljenika uz veću efikasnost resursa i energije i koristeći obnovljive i nekontaminirane sirovine. Možemo vam pomoći da smanjite negativne uticaje na životnu sredinu i istovremeno stvorite pozitivnu atmosferu za vaše stanare, a sve u skladu sa kriterijumima ekološke sertifikacije.

Naša posvećenost rastućoj održivosti

Naša posvećenost povećanju održivosti

Smanjujemo ugljenični otisak ekološkom gradnjom

Kao delatnost, delimo ključnu ulogu u istraživanju, razvoju i proizvodnji građevinskih materijala sa niskim sadržajem ugljenika i produžavanju životnog veka materijala. Hilti je snažno posvećen saradnji sa inicijativom SBTi kako bi se ograničio globalni porast temperature na 1,5 °C. Kratkoročno planiramo i da značajno smanjimo emisije ugljenika duž celog našeg lanca vrednosti do 2033. godine, a dugoročno da postignemo nultu emisiju do 2050. Sa ovom posvećenošću, možemo podržati vas, naše klijente, u inicijativi za održivost. Ako želimo da budemo uspešni na duge staze, moramo da počnemo sa očuvanjem prirodnih resursa i smanjenjem uticaja našeg delovanja na životnu sredinu.

Kliknite u nastavku da biste pročitali više o naša tri stuba održivosti: rad sa manjim opterećenjem za životnu sredinu, obezbeđivanje boljeg zdravlja i veće bezbednosti u građevinarstvu, kao i doprinos pravednijem društvu.

Naš dosadašnji napredak na planu održivosti

18 %

Smanjena potrošnja vode u našim pogonima
Korišćenjem vode iz podzemnih i površinskih izvora uspeli smo da smanjimo potrošnju vode u našim pogonima za 18% u odnosu na prethodnu godinu.

100 %

Upotreba ekološke električne energije u svim našim operacijama širom sveta
Naše operacije koriste 100% ekološku električnu energiju širom sveta, bilo putem kupovine ili naših sopstvenih fotonaponskih sistema.

100,000 delova

10 puta povećana upotreba obnovljenih rezervnih delova u našim popravkama
Proširili smo program ponovne upotrebe i povećali broj obnovljenih rezervnih delova u našim popravkama sa 10.000 na 100.000 za dve godine.

300 projekata

Podržanih od strane 6000 članova Hilti tima
Želimo da imamo održiv pozitivan uticaj tamo gde naši zaposleni žive i rade. Naše društveno angažovanje se zasniva na dva programa: to su Hilti fondacija i naš volonterski program „Angažovani van posla“.

Povećajte produktivnost

Građevinarstvo može da zaostaje kada je reč o produktivnosti. Dozvolite nam da vam pomognemo da digitalizujete procese i poboljšate tokove rada pomoću naših sveobuhvatnih rešenja za napredan izgled, osnovne ploče, komercijalne cevovode, postavljanje ter lima, suvu gradnju, naknadno ugrađene armaturne šipke i drugo.

Istražite naša rešenja za produktivnost

Poboljšajte sigurnost izgradnje

Zaštitite svoje zaposlene i projektujte bezbednije zgrade pomoću naših rešenja za bezbednost u izgradnji, kao što su smanjenje vibracija alata, kontrola rizika od građevinske prašine, pomažući svojim timovima da rade bezbednije i udobnije.

Pročitajte više o bezbednosti u građevini

Trendovi u građevinarstvu

Građevinska industrija se neprekidno razvija. Saznajte kako da ubrzate svoje projekte, smanjite troškove i pripremite svoju kompaniju za budućnost pomoću naših rešenja, kao što su BIM usluge, podaci o pametnim alatima i Jaibot robot za bušenje.

Otkrijte naše trendove u građevinarstvu