Hilti

Osobine i primene

Osobine
 • Napravljeno na osnovu druge generacije Hilti tehnologije direktnog pričvršćivanja bez sagorevanja – za visokokvalitetno i pouzdanije pričvršćivanje svornih zavrtanja sa navojem za čelik
 • Rad bez sagorevanja – nema patrona sa barutom koje treba skladištiti i uklanjati
 • Omogućava do 800/500/400 pričvršćivanja posle jednog punjenja baterije (u zavisnosti od modela baterije B22 – 5,2 Ah, 3,0 Ah ili 2,6 Ah)
 • Pričvršćuje X-BT svorne zavrtnje sa navojem koji ne zahtevaju doradu radi zaštite od korozije na materijalu za podlogu od čelika
 • Idealno za upotrebu na obloženom čeliku visoke snage, debljine 8 mm (5/16") ili debljem
Primene
 • Pričvršćivanje polica za polaganje kablova, merdevina za kablove, podupirača, laganih električnih instalacija (T šipki, instrument tabli, razvodnih kutija), opremanja i još mnogo toga
 • Svorni zavrtanj sa navojem za pričvršćivanje na grede sa protiv-požarnom zaštitom (PPP)
 • Pričvršćivanje potpora cevi i polica za polaganje kablova za čelik
 • Pričvršćivanje gelendera za čelik
 • Funkcionalno spajanje, zaštitno spajanje, trajan spoj, zaštita rasvete, spajanje i primene u uzemljenjima prilikom pričvršćivanja X-BT-ER svornih zavrtanja sa navojem

Product Variants & Sets

Tehnički podaci

Dokumenti i video zapisi

Konsalting i podrška

BX 3-BT Alat za pričvršćivanje

UŠTEDITE VREME PRIČVRŠĆUJUĆI NA ČELIK

Pređite na brzo, pouzdano i baterijsko pričvršćivanje na čelik

BX 3-BT produžava tehnologiju bez sagorevanja za pričvršćivanje X-BT eksera sa navojem, za širok spektar aplikacija pričvršćivanja, fiksiranja rešetki i MEP aplikacija.

Pogodan za veliki spektar osnovnog materijala

Image of steel sheet metal

Čelik

Image of stainless steel sheet metal

Nerđajući čelik

Demolation of cast iron

Izliveni čelik

BX 3-BT je sistem bez sagorevanja i potpuno ga pokreću standardne Hilti baterije na 22V

Bez sagorevanja

Naš BX 3-BT je sistem bez sagorevanja i potpuno ga pokreću standardne Hilti baterije na 22V.

Ovo znači da nema kertridža gasa za odlaganje, manje papirologije i lakši pristup mestima gde su pištolji sa barutnim punjenjem zabranjeni ili zahtevaju specijalne dozvole.

Ušteda vremena sa BX 3-BT pištoljem za pričvršćivanje je velika, u poređenju sa tradicionalnim metodama kao što su varenje, stezanje ili šrafljenje

Brzo i jednostavno

Ušteda vremena  je velika u poređenju sa tradicionalnim metodama kao što su varenje, stezanje ili šrafljenje.

Jednostavno izbušite malu rupu, pričvrstite ekser i proverite dubinu pričvršćivanja. Bušenje, pričvršćivanje, provera za manje od 2 minuta. 

Bez ostataka barutnih kapisli, BX 3 praktično ne zahteva nikakvo čišćenje.

Nije potrebno čišćenje

Zato što ga pokreću baterije BX 3-BT  nema barutnih kapisli, kao ni otpadaka za čišćenje.

Iz tog razloga, nemate potrebu za setom za čišćenje, sprejevima, lubrikantima i ostalim sredstvima povezanim sa DX alatima i opremom za varenje.

Ograničenja tradicionalnih metoda

Tradicionalni metodi za pričvršćivanje na čelik mogu biti komplikovani, vremenski vrlo zahtevni i skupi:

 • Zavarivanje: znači brušenje premazanog čelika, angažovanje sertifikovanog varioca, obezbeđivanje radne dozvole i ponovno premazivanje površine nakon brušenja.
 • Pomoću vijaka: znači pristup sa obe strane čelika, vremenski zahtevno bušenje, i sitni delovi kao što su podloške ili matice često padaju ili se gube na gradilištu.
 • Stezanje:  zahteva pristup sa obe strane čelika, velike troškove materijala i periodično održavanje ukoliko su stezni delovi izloženi vibracijama.

Hilti prednosti

Sa Hilti X-BT navojem sa tupim vrhom od nerđajućeg čelika, pričvršćivanje u predbušenu rupu u čeliku je znatno brže. Ovo znači da se čuva zaštita od korozije na samom čeliku, s obzirom da se ne uklanja premaz na čeliku. Jednostavno izbušite plitku rupu, pričvrstite ekser sa navojem, i proverite dubinu pričvršćivanja.

Bušite, pričvrstite, proverite za manje od 2 minuta. Za razliku od zavarivanja ili sistema sa vijcima, nema potrebe za specijalnom pripremom materijala ni pre ni posle pričvršćivanja. Ovo čini fiksiranje znatno bržim, pružajući pouzdanu zaštitu od korozije. Bilo koji operator koji je obučen  može izvesti ovu operaciju, nemate potrebe za sertifikovanim variocem. Takođe, nije Vam potreban pristup sa obe strane čelika, kao što je to slučaj sa sistemom vijaka ili stezanja, dakle uzan prostor ne predstavlja problem.

Do skora, X-BT je mogao biti ugrađen jedino barutnim pištoljima, kao na primer DX 351-BT. Međutim, novi BX 3-BT pokreće baterija, što znači da nema uklanjanja barutnih kapisli i manje ograničenje na poslu. U poređenju sa pištoljima na barutni pogon, BX 3-BT je udobniji za upotrebu, zahvaljujući manjoj sili kompresije, manjoj buci i trzaju. Plus, možete izvršiti do 800 pričvršćivanja, sa samo jednom punom Hilti baterijom na 22V.