MFT-MFI, Ventilated Facade

Rešenja za ventilirajuće fasade

Optimizujte svoj dizajn, ubrzajte ugradnju

Od dizajna do izgradnje, saznajte kako naš tim stručnjaka može da vam pomogne u vašem narednom projektu ventilirajuće fasade.

Svet ventilirajućih fasada predstavlja veoma visok nivo kompleksnosti: tokom prvih faza dizajna, pa sve do krajnjih faza ugradnje, važno je razmotriti neke osnovne aspekte, kao što su izbor odgovarajućeg sistema potkonstrukcije, energetska efikasnost i pravilna gradnja u operacijama, s ciljem optimizacije celokupnog procesa izgradnje.

Hilti se predstavlja kao jedini sagovornik i partner za neophodne informacije tokom celog procesa, nudeći potpuno rešenje, optimizujući sve faze procesa i čineći rad efikasnijim.

Učitavanje

PLANIRANJE I DIZAJN

Propisi o uštedi energije često su ključni faktor prilikom dizajniranja optimalne konstrukcije, a odabir pravilne potkonstrukcije može da ima veliki uticaj. Možemo vam pružiti podršku za sve što vam je potrebno, od planiranja, preko odabira do ugradnje fasade; uz naš kompletan asortiman sistema, uključujući sertifikovane sisteme bez toplotnih mostova i rešenja od nerđajućeg čelika za pasivne kuće. Najnoviji dodatak našem portfoliju „Rainscreen“ konzola za ventilirajuće fasade, Hilti VTR sistem od nerđajućeg čelika, značajno smanjuje efekat toplotnih mostova i pomaže u postizanju performansi U-vrednosti između 0,11 i 0,18 W/mK2 u zavisnosti od osnovnog materijala i konstrukcije.

Ovo je zbog termički efikasnih svojstava nerđajućeg čelika zajedno sa inovativnim dizajnom, koji uključuje termičke otvore radi poboljšanja učinka. Ovaj novi sistem takođe može da ima veliki uticaj na ukupne troškove vašeg projekta, umanjujući potrebu za debelim slojem izolacije, kao i posledični uticaj smanjenja veličine šupljine, poput manjih barijera za šupljine i kraćih pričvršćivanja. Nezavisno od panelnog sistema sa kojim radite, bilo da su to metalne kasete sa ocenom A1 ili prirodni materijali, imamo rešenje sa optimizovanim troškovimakoje je dizajnirano da zadovolji vaše zahteve.

ZAŠTO JE PRAVILAN DIZAJN OD PRESUDNOG ZNAČAJA

U svetu građevine, trend se kreće ka povećanju termičkih zahteva i postizanju niskih U vrednosti termalnog prenosa, uz smanjenje debljine izolacije. Šta ovo znači za izbor potkonstrukcije i upotrebljiv prostor unutar zgrade? Kliknite ispod za više informacija.

Tehnički saveti tokom faze dizajniranja

Zatražite ponudu

Zatražite ponudu

Naš visoko obučen tim za dizajn će uzeti u obzir sve specifične zahteve vašeg projekta u vezi sa rasporedom panela, statikom i U-vrednošću, radi kreiranja sistemske ponude optimizovane u pogledu troškova.

Zatražite ponudu
Sertifikovana rešenja za protiv-požarnu zaštitu

Sertifikovana rešenja za protiv-požarnu zaštitu

Naš čitav sistem potporne konstrukcije fasade sa ventiliranim prostorom je temeljno testiran i usklađen sa NFPA 285 i ispunjava najviši standard za specifikaciju. Naš fasadni sistem se ugra]uje širom sveta i usklađen je sa standardima navedenim u Standardu Velike Britanije 8414.

Energetska efikasnost

Energetska efikasnost

Građevinski sektor je odgovoran za približno 40% potrošnje energije. Jedan od faktora koji doprinose ovome je činjenica da je oko 75% zgrada termički neefikasno, što pruža mogućnost za unapređenje energetske efikasnosti korišćenjem fasadnih rešenja. Fasada zgrade je najveća komponenta jer predstavlja spoj između unutrašnjosti i spoljašnjosti. Fasade definišu energetsku efikasnost zgrade. Kod ventilirajućih fasada, metalne podkonstrukcije mogu da budu odgovorne za do 50% gubitka toplote. To čini termički optimizovani omotač zgrade još važnijim.

BIM: Building Information Modelling

BIM: Building Information Modelling

Istražite Hilti BIM/CAD biblioteku kako biste ubacili Hilti rešenja u vaše 3D modele uz nekoliko jednostavnih klikova.

Pristupite Hilti BIM/CAD biblioteci

UGRADNJA

OD DIZAJNA DO FAZE UGRADNJE NA GRADILIŠTU
Eurofox Facade system, MFT-MFI, MacFox

OD DIZAJNA DO FAZE UGRADNJE NA GRADILIŠTU

Naši stručnjaci mogu da vam daju kompletne savete, od početnih faza projekta do ugradnje na terenu zahvaljujući našim tehničarima koji rade kako u proizvodnji, tako i na terenu.

Zbog toga je važno da se prvo definiše tip potkonstrukcije i pričvršćivanje u skladu sa izabranim panelom i samom zgradom, a zatim da se prate uputstva za pravilnu i efikasnu ugradnju ventilirajuće fasade. Posebno ova poslednja faza može da bude teška ako postoji diskontinuitet na fasadi, poput prisustva uglova ili prozora. Saznajte više o ovim aspektima i otkrijte sve novosti u svetu ventilirajućih fasada klikom na polja ispod.

Hilti rešenja i novosti iz industrije

Yellow modern ventilated facade with windows. Part of urban real estate. Fragment of a new elite residential building or commercial complex.

Sistemi ventilirajućih fasada

Hilti potporne konstrukcije za ventilirajuće fasade pokrivaju mnoge primene i savršene su za različite vrste panela: od keramičkih obloga, do kamena, fiber cementa i aluminijumskih obloga.

Saznajte više u posebnom priručniku
Uputstva za ugradnju

Uputstva za ugradnju

Ugradnja je ključna za ravljenje bezbednih zgrada sa visokim učinkom. Pratite naše savete za optimalnu ugradnju sistema ventilirajućih fasada. Izaberite video koji najviše odgovara vašim potrebama.

Pogledajte video zapis o ugradnji Hilti vertikalne potkonstrukcije za ventilirajuće fasade Pogledajte video zapis o ugradnji Hilti vertikalne potkonstrukcije za ventilirajuće fasade
Anchor Onsite Testing

Testiranje ankera na gradilištu

Tamo gde postoje neuobičajeni uslovi za ankerisanje, usluga ispitivanja opterećenja kompanije Hilti omogućava dizajnerima da odrede čvrstoću ankera za bezbedno i precizno izračunavanje.

Saznajte više o usluzi ispitivanja opterećenja na licu mesta

Pošaljite nam svoj projekat

Šta nam je potrebno od vas

  • Lista za proveru: Svaki projekat ima individualne zahteve. Popunjavanje liste za proveru omogućiće našem timu da analizira vaš projekat i da obavi detaljno izračunavanje u skladu sa vašim željama.
  • Pogledajte planove: Potkonstrukcija mora da bude prilagođena svojstvima materijala obloge. Na osnovu vaših AutoCAD® crteža, možemo da prilagodimo proračune prema potrebi.
  • Relevantni dokumenti: Kako bismo vam pružili najbolje moguće rešenje, potrebni su nam svi relevantni dokumenti za projekat. To uključuje, ali nije ograničeno na vertikalne preseke.
  • Pravno odobrenje: Hilti može da vam pomogne da se uverite da su komponente vašeg ventilirajućeg fasadnog sistema u skladu sa državnim ili evropskim propisima. Pošaljite svoj projekat sada Ispunite listu za proveru Pošaljite popunjenu listu za proveru i dodatne detalje Jedan od naših stručnjaka za omotače zgrada će vas nakon toga kontaktirati.