UPRAVA

IZVRŠNI ODBOR

Dr. Christoph Loos

Dr. Christoph Loos

GENERALNI DIREKTOR

Christoph Loos (rođen 1968. godine) preuzeo je odgovornosti glavnog izvršnog direktora u januaru 2014. Bio je član Izvršnog odbora od 2007. Za vreme prve četiri godine svog mandata, bio je odgovoran za oblasti finansija, ljudskih resursa, IT i korporativnog razvoja. U 2011. preuzeo je oblasti tržišta u razvoju i globalne energije i industrije. Nakon što se pridružio kompaniji Hilti u 2001. godini, prvo je predvodio tim korporativnog razvoja, a potom je osnovao jedinicu za strategijsko upravljanje. Krajem 2003, premešten je u Nemačku, prvo kao regionalni direktor prodaje, a potom, početkom 2005. postao je generalni direktor Hilti Nemačka.

Jahangir (Jan) Doongaji

Please enter alternative text here (optional)

ELEKTRIČNI ALATI I ISTRAŽIVANJE

Jahangir (Jan) Doongaji (rođen 1967. godine) je član Izvršnog odbora od 2014. Odgovoran je za oblasti električnih alata i korporativnog istraživanja i tehnologije. Svoju karijeru u kompaniji Hilti počeo je 2000. godine kao šef korisničke podrške u organizaciji švajcarskog tržišta. U 2002. je premešten u korporativno sedište u Schaanu gde je bio na različitim položajima u različitim poslovnim jedinicama. Nedavno je postao šef poslovne jedinice za električne alate i dodatnu opremu.

Avraham (Avi) Kahn

Avraham (Avi) Kahn

Američko i Azijsko tržište

Avraham (Avi) Kahn (rođen 1977) član je Izvršnog odbora od januara 2020. i odgovoran je za američko i azijsko tržište. Karijeru u Hilti prodaji u SAD-u započeo je 2004. godine. Nakon što je prošao različite menadžerske pozicije, 2011. godine unapređen je u generalnog direktora kompanije Hilti Kanada. 2017. godine preuzeo je odgovornost za ceo severnoamerički region.

Matthias Gillner

Please enter alternative text here (optional)

KORPORATIVNE FUNKCIJE, INDUSTRIJA I ENERGIJA

Matthias Gillner (rođen 1967.godine) je član Izvršnog odbora od aprila 2011. U početku je bio odgovoran za električne alate i korporativno istraživanje i tehnologiju. Od početka 2014. je preuzeo oblasti tržišta u razvoju i globalne energije i industrije. Svoju karijeru u kompaniji Hilti počeo je 2000. godine kao šef korporativnog razvoja. Polovinom 2001. godine je imenovan šefom korporativnih ljudskih resursa, a zatim je premešten na mesto šefa poslovne jedinice za merne sisteme. Od 2006. do kraja 2013. Matthias Gillner je bio šef poslovne jedinice za električne alate i dodatnu opremu. 

Dr. Stefan Nöken

Please enter alternative text here (optional)

TEHNOLOGIJE DIREKTNOG UPUCAVANJA I LOGISTIKA

Stefan Nöken (rođen 1965. godine) je član Izvršnog odbora od početka 2007. Odgovoran je za tehnologiju pričvršćivanja i logistiku. Pridružio se kompaniji Hilti 2000. godine kao šef korporativnog razvoja. U 2004. godini, preuzeo je odgovornost upravljanja lancem snabdevanja u globalnim fabrikama, nabavkom i globalnom logistikom.

 

Joaquim Sardà Solsona

Joaquim Sardà

Evropska tržišta i tržišta Bliskog istoka, strateški marketing

Joakuim Sarda Solsona (rođen 1974.) član je Izvršnog odbora od januara 2020. Odgovoran je za tržište Evrope i Bliskog Istoka i za jedinicu strateškog marketinga. Karijeru Hilti započeo je 2005. godine u korporativnom razvoju u sedištu kompanije. Kasnije je prošao više menadžerskih pozicija u prodaji u Italiji i Nemačkoj. 2012. godine preuzeo je mesto generalnog direktora tržišne organizacije Italije i regiona Južna Evropa.

UPRAVNI ODBOR

Michael Hilti

Michael Hilti

Počasni predsednik odbora

Schaan, Liechtenstein

Michael Hilti (rođen 1946. godine; ponovo izabran do godišnje glavne skupštine 2018), sin osnivača kompanije, profesora Martina Hiltija, član je Upravnog odbora od 1990. Nakon studija poslovne administracije na Univerzitetu St. Gallen, radio je u bankarstvu u Londonu prije nego što se pridružio kompaniji Hilti u 1974. godini kao zamenik šefa marketinga. Dvije godine kasnije, postao je član Izvršnog odbora i radio je kao glavni izvršni direktor od 1990. do 1993. Od 1994. do 2006. bio je predsednik Upravnog odbora. Michael Hilti je poverenik zadužbine Martin Hilti Family Trust i član Odbora Hilti Foundation.

Heinrich Fischer

Heinrich Fischer

Chairman of the Board of Directors

Rüschlikon, Switzerland

Heinrich Fischer (rođen 1950. godine; ponovo izabran do godišnje glavne skupštine 2016), član je Upravnog odbora od 2007. 1973. godine diplomirao je mašinstvo na Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu, s dubljim proučavanjem električnog inženjerstva i tehničke fizike. Potom je studirao poslovnu administraciju na Univerzitetu u Cirihu i, dok je već radio u ovom sektoru, stekao je magisterij u 1976. Počevši od 1977. godine, bio je na različitim upravljačkim položajima u kompanijama Oerlikon Bührle Holding, Balzers AG (od 1980. do 1989) i napokon ponovo u Oerlikon Holdingu (od 1990. do 1995). Od 1996. do 2007. bio je glavni izvršni direktor kompanije Saurer AG, u Arbonu. Heinrich Fischer je član Upravnog odbora u kompanijama Tecan AG, Orell Füssli AG (predsednik), Sensirion AG i SWM Inc.

Prof. Dr. Pius Baschera

Prof. Dr. Pius Baschera

Zurich, Switzerland

Pius Baschera (rođen 1950. godine; ponovo izabran do godišnje glavne skupštine 2016) je predsednik Upravnog odbora. Studirao je mašinstvo i poslovnu administraciju na Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu, gde je i doktorirao. 1979. godine pridružio se kompaniji Hilti kao šef finansijske kontrole u oblasti proizvodnje. Pre nego što je imenovan za predsednika, bio je glavni izvršni direktor 13 godina. Trenutno je član Upravnog odbora Roche Holding Ltd, iz Bazela i Schindler Grupacije, iz Hergiswila. Također je član Savetodavnih odbora kompanija Vorwerk & Co., Wuppertal i Ardex GmbH, iz Wittena, predsednik kompanije Venture Incubator AG, iz Zuga i profesor preduzetništva na Švajcarskom federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu.

Daniel Daeniker

Daniel Daeniker

Zurich, Switzerland

Daniel Daeniker (rođen 1963. godine, izabran na godišnjoj skupštini 2021.) pridružio se Upravnom odboru 2018. godine. Daniel Daeniker je upravni partner Homburger AG, komercijalne advokatske kancelarije u Cirihu. Takođe ima mandat odbora za dormakaba Holding AG (Švajcarska), član je Nadzornog odbora Rothschild & Co SCA (Francuska) i predavač na Univerzitetu u Cirihu.

Kim Fausing

Kim Fausing

Sonderborg, Denmark

Kim Fausing (rođen 1964. godine; izabran do godišnje glavne skupštine 2016) izabran je u Upravni odbor 2010. Diplomirao je mašinstvo 1987. na fakultetu Aarhus Teknikum u Danskoj, a MBA diplomu stekao je u Henley Business School, u Londonu, 1996. Njegova profesionalna karijera odvela ga je u Hilti Grupaciju 1990, gde je radio na raznim upravljačkim funkcijama u Evropi i Aziji do 2007. Nakon prelaska u dansku Danfoss Grupaciju, imenovan je glavnim operativnim direktorom i članom Izvršnog odbora u januaru 2008. Takođe je potpredsednik Velux Grupacije u Kopenhagenu, Danska.

Carla De Geyseleer

Carla De Geyseleer

Erembodegem, Belgium

Carla De Geiseleer (izabrana do Godišnje generalne skupštine 2022.) pridružila se Upravnom odboru 2019. godine. Od 2014. do februara 2019. bila je glavni finansijski službenik SGS-a, javno registrovane kompanije za inspekciju robe sa sedištem u Ženevi (Švajcarska). Prethodno je nekoliko godina radila kao finansijski direktor za prodružnicu mobilnog operatera Vodafone, Vodafone Libertel B.V. i za logističku kompaniju DHL Ekpress Beneluk, koja se nalaze u Holandiji. Pre toga je radila u više uloga u finansiranju i poslovnom razvoju na regionalnom i globalnom nivou u DHL-u. Carla De Geiseleer ima i Ekecutive MBA na Institutu za razvoj menadžmenta u Lozani, Švajcarska.

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson

Oslo, Norway

Barbara Milian Thoralfsson (rođena 1959.godine; ponovo izabrana do godišnje glavne skupštine 2017) izabrana je u Upravni odbor septembra 2014. MBA diplomu iz marketinga i finansija je stekla na Columbia University u New Yorku, a diplomirala je psihologiju na Duke University u Severnoj Karolini. Barbara Milian Thoralfsson zauzima položaje glavnog izvršnog direktora u sektorima telekomunikacija i robe široke potrošnje i ima bogato iskustvo kao neizvršni direktor i u javnim i u privatnim kompanijama. Od 2006. godine je preduzetnica u industrijskom sektoru (Fleming Industrier AS, iz Osla) a od 2007. godine je industrijski savetnik kompanije EQT Partners AS, iz Osla. Barbara Milian Thoralfsson je takođe član Upravnog odbora kompanija SCA AB, iz Stokholma, Cable and Wireless Communications Plc, u Ujedinjenom Kraljevstvu, ColArt International Holdings Ltd, iz Londona i Norfolier GreenTec AS, iz Osla.